Bakgrund

Företaget grundades 1942 av Arne Elvin, född 1914. Arne drev företaget tillsammans med Rune Magnusson och Ivan Svensson fram till 1949 under namnet Elvin & Co. 1949 ombildades röetaget. Arnes bror Folke kom med i firman och de blev då kompanjoner, då andrades namnet till Arne Elvins rörfirma.

 

Bröderna hade olika uppfattningar om hur firman skulle drivas så efter två år bröt sig Folke ur, detta var 1952 och han bildade tillsammans med sonen Bosse en egen rörfirma.

År 1956 började Arnes son Kenneth i firman och 1989 tog han över den då Arne gick i pension. Företaget ombildades och i stället för ett enskilt företag blev det ett aktiebolag med Kenneth Elvin som vd. Namnet ändrades till Värme & Sanitet i Grums AB. Idag är Kenneths son Åke delägare och vice vd. Företaget har 7 anställda. De sysslar med allt inom VVS-branschen, t e x bergvärmepumpar och tradiotionella värmepannor m m. 

Värme & Sanitet har ett väldigt bra ryckte i grumsbyggden och har tilldelats AAA för högsta kreditvärdighet i D&Bs kreditvärderingssystem. Företagets verkstad och kontor finns på industriområdet mitt i Grums.